Nr 6, 2018

Kort från styrelsen

Hösten smyger sig på och det har blivit hög tid för ett nytt Snickarblad att landa i era brevlådor. Styrelsen har haft ett första ordinarie sammanträde sedan sommaren och semestertiderna. En del av er har kanske redan sett att garageplatserna med möjlighet att ladda elbilar nu snart är färdiga. Platserna förmedlas via HSB från 1 november och kommer att kosta 200 kronor utöver den vanliga garagehyran samt att den som hyr står för elen som förbrukas.

Våra markentreprenörer är också flitiga i området och rensar bland sly, tujor och granar. Sopkorgarna runt om i området har nu blivit färre, men större.

Terrasstätningarna är nu klara i uppgångarna 16, 18 samt 20. Nästa år kommer terasserna vid tre portar till att tätas. I oktober startar nästa etapp av renoveringen av varmgaraget. Dessutom är ytterligare en tvättstuga renoverad.

På gång från Fritidskommittén

Nu är höstens soppluncher planerade. Tors 25/10, tors 22/11 och jullunchen som blir den 6/12.

Seniorgymnastiken började vecka 35, på måndagar 9:30 är det stol-balansgympa och på onsdagar 9:30 är det seniorgympa motion. På kvällstid under hösten finns det yogakurser, se egna affischer för dessa.

Säkerhetsdörr?

Styrelsen har sett via föreningens Facebook-grupp att det finns några som är intresserade av att uppgradera de befintliga lägenhetsdörrarna till säkerhetsdörrar. Vi har fått en offert via HSB som vi bifogar detta Snickarblad. Vid intresse kan ni kontakta leverantören.

Grovsoprummet

Då sopsorteringsmöjligheterna i grovsoprummet vid flera tillfällen missbrukats med extra kostnader för föreningen som följd, har styrelsen beslutat att sätta upp en övervakningskamera. Det är ledamöternas förhoppning att det ska räcka för att få ordning på problemen.

Tisdagsöppet

Sedan den 21 augusti håller styrelsen tisdagsöppet igen. Jämna veckor mellan 18:30–19:30. Välkomna till föreningslokalen för att ställa frågor, ordna tillfälliga parkeringstillstånd och annat.

Störningsjouren

Enligt föreningens trivselregler bör vi försöka hålla ljudnivån nere vardagar mellan klockan 21:30–07:00 för att inte störa våra grannar.

Om någon granne stör på kvälls- och nattetid, har föreningen avtal med ett vaktbolag som boende kan ringa. Det kostar pengar för varje gång de ”rycker ut”, så styrelsen vill förtydliga att vi alla i första hand själva bör kontakta grannen som stör och prata om saken. Om Störningsjouren missbrukas kan den boende som ringt själv få stå för kostnaden.

En fin höst önskar Styrelsen