Nr 5, dec 2020

Kort från styrelsen

Den här hösten har det varit mycket att göra för styrelsen bland annat med de två lägenhetsdelningarna som ledde till extrastämman här i december. Det har också blivit en hel del jobb med den framtida flytten av soprummen. Den obligatoriska ventilationskontrollen har ännu inte kunnat slutföras och godkännas. Mer information om det kommer till de lägenheter som berörs. Hissrenoveringarna fortsätter och trädgårdsfirman har pysslat här och där tillsammans med den förträffliga fritidskommittén. Stort tack för ert engagemang! 

Extrastämman med poströstning är nu avklarad och de sista juridiska detaljerna kring de två lägenhetsdelningarna fick ja från medlemmarna. Stort tack till rösträknarna som gjorde en bra insats. Protokollet delas ut till allas brevlådor tillsammans med en längre version av detta Snickarblad. Där har vi också inkluderat alla frågor och svar som kom in till styrelsen med anledning av den digitala presentationen vi delat med alla istället för ett fysiskt höstmöte.

Årsstämma 2021

Vårens schema är lagt och styrelsen har med hänsyn taget till pandemiläget som råder (efter samråd med Borätterna och HSB) valt att lägga 2021-års årsstämma tisdagen den 22/6 kl 19. Vi hoppas att vi då kan hålla en vanlig stämma där medlemmar kan delta. Styrelsen ber alla medlemmar att inkomma med motioner till stämman senast den 1 april 2021. Kontakta gärna styrelsen i god tid om du behöver hjälp med vad motioner bör innehålla och hur de ska formuleras för att kunna tas upp på stämman. 

Cyklar

Styrelsen påminner om att omärkta cyklar kommer att rensas och skänkas bort i början av januari. 

God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen

Ta hand om er!

Tillägg: 

Julklappspapper, presentsnören och slokande gran 

Hur sorterar du rätt i jul?                                              

Presentpapper

Sorteras som pappersförpackningar. Kom ihåg att ta bort snörena.

Presentsnören

Lägger du i soppåsen.

Frigolit

Sorteras som plastförpackningar.

Wellpapp

Sorteras som pappersförpackningar.

Julkort

Lägger du i soppåsen.

Julkort som kan spela en melodi innehåller batteri och lämnas som elavfall.

Julgranskulor i plast

Lägger du i soppåsen.

Elljusstakar, elljusslingor, eljulstjärnor

Lämnas som elavfall.

Stearinljusstumpar

Lägger du i soppåsen.

Värmeljuskoppar

Det här räknas inte som förpackningar och får inte läggas i metallåtervinningen hos oss. Peta loss vekeshållaren och lämna delarna på återvinningscentralen eller hos den mobila återvinnningscentralen som kommer till Kärrdal ibland. Eller lägg dem i hinken märkt ”proteser i Thailand” (det är okej med lite stearin kvar).

Julgran

Äkta gran – Föreningen får inte elda rishögar längre, vi har fått tillsägelse från kommunen. Lämna granen vid växtsamlingen bortanför portalen så kan vi boka upphämtning av dem vid ett senare tillfälle. De kan också lämnas vid Hagby återvinningscentral eller till den mobila återvinningscentralen.

Plastgran – till återvinningscentralen som metallskrot (OBS! inte i metallbehållaren i soprummet!)