Nr 3, april 2019

Kort från styrelsen

Styrelsen har bråda dagar med att förbereda inför årsstämman den 25 april, men nu börjar nog det mesta vara färdigt. Vi hoppas att få se många av er där. Du behöver inte anmäla dig för att komma till stämman. Vid tryckningen föll svaret på motion nummer 13 tyvärr bort, men det delas ut nu så alla ska härmed ha fått all information som behövs inför stämman.

Dags att se över terasslådorna

Så här års är det kanske många av er som börjar se över balkonglådor, rabatter eller terasslådor. Ni som har terasslådor bör av flera skäl helt ta bort barrväxterna. Dessa får med tiden alldeles för stora rotsystem för att vara lämpliga i terasslådorna. Terasslådan väger en hel del redan när den är tom, och ännu mer när den är fylld med jord och stora växter eller buskar. Det finns en risk att den helt enkelt spricker – och även om det tursamt nog inte hänt oss än så har det hänt i andra föreningar.

Tänk också på att dina växter inte får hänga över kanten (kan då skräpa ned hos grannarna) eller växa sig så höga att de kommer upp till grannen ovanför.

Om du inte själv vill eller kan ta itu med din terasslåda går det utmärkt att be HSB om en offert och få deras hjälp med att snygga till.

Städdag

Fritidskommittén anordnar vårens städdag den 4 maj med start klockan 10. Boka in det i kalendern redan nu. Det brukar vara ett mycket trevligt tillfälle att prata mer med grannarna och efter städningen samlas deltagarna vid föreningslokalen för korv och fika.

Fett i avloppen och stamspolning

Styrelsen vill påminna alla om att inte hälla fett från matlagningen i avloppen. Det är en av anledningarna till att vi nu måste betala för att spola stammarna för att komma tillrätta med problem hos flera boende. Stamspolningen är beställd och kommer att påbörjas den 27 maj. Mer information kommer från entreprenören när det är dags.

Ny hemsida

Vår föreningshemsida har efter flera års tjänstgöring bytts ut mot en ny. Detta har bland annat gjorts för att göra det lättare för styrelsen att uppdatera informationen. Ta gärna en titt på snickarbacken.com. Där hittar du bland annat Snickarbladet och framöver också nyheter som exempelvis datum för vårens städdag och liknande.

Låssystemet

Har du något problem med det nya låssystemet? Felanmäl till HSB (kundcenter61@hsb.se, eller 010-442 50 00), har du frågor är du välkommen ned på tisdagsöppet (öppet tisdagar jämna veckor mellan kl 18:30–19:30). 

Glöm inte att du måste boka gym- och samlingslokal/pingis för att kunna öppna dörren med taggen. Du som har tillgång till bastu kommer alltid in i bastun. Bokningen sker på ett schema som nu sitter på bastudörren men det kommer att hamna bredvid skärmen vid ingången till föreningslokalen. Detta för att du ska kunna sätta på bastun lite i förväg så att den är varm när du vill använda den. Och har du ett förråd, behöver du gå ned till lokalen och aktivera dina taggar vid läsaren mitt emot styrelserummet (sitter instruktioner för hur du gör vid läsaren).

Den nya appen som kan öppna garagen har det kommit in många frågor om. Har du problem med den är du välkommen ned på tisdagsöppet. Appen erbjuds gratis till alla med garageplats som ett komplement till taggarna.

Telefonsystemet för att öppna garagen kommer att finnas kvar så länge som det fungerar, men den dagen som det går sönder finns det inte längre någon som kan reparera det.

Cliq-nycklarna

Nu när det nya låssystemet är i bruk kan en del av er lämna in Cliq-nycklarna till styrelsen (lämna i brevlådan på Sidensvansvägen 63 eller kom ned på tisdagsöppet). Behöver/vill du ha tillgång till Snickarboden, Syrummet och/eller trädgårdsförråden så måste du behålla i alla fall en Cliq-nyckel. Detta gäller även för tvättstugan i port 85.

Portkoderna

Nu är våra gamla portkoder borta och alla som behöver tillgång till våra portar har fått det.

Problem med insekter?

Om du har problem med insekter i eller kring din bostad, felanmäl detta till HSB.

Om du inte sett över dina filter vid tilluftsventilerna (sitter över en del fönster i vita kåpor) på länge kan det vara vettigt att göra det. Om filtret är mycket gammalt kan ventilen utgöra en väg in för insekter. Vill du köpa nya heter de Fresh 80 och hittas hos exempelvis bygghandlare, men det går också bra att tvätta dem om de fortfarande är hela.

Härlig vår önskar styrelsen