Fastighetsskötare och felanmälan
010-442 50 00

TV/bredband/telefon

1214476634greatswitch tv 150x212TV i Snickarbacken

Comhem är leverantör av TV i Snickarbacken. Alla lägenheter har minst ett uttag med TV och radio.

I uttaget för TV finns Comhems basutbud i analog form tillgängligt för alla. Information om det analoga basutbudet kan du hitta här. Delar av basutbudet finns även tillgängligt i digital form utan extra kostnad.

För detta utbud betalar föreningen 36 kr per månad och lägenhet. Detta ingår i lägenhetens månadsavgift.
Enskild bostadsrättsinnehavare kan teckna eget avtal med Comhem för flera kanaler, då i digital form. Se www.Comhem.se för mera information.

Bredband i Snickarbacken

Brf Snickarbacken har tecknat gruppavtal med Bredbandsbolaget. Aktuellt avtal gäller t o m 1 september 2017.

Alla lägenheter har ett bredbandsuttag där bredband och bredbandstelefoni levereras av Bredbandsbolaget. För denna tjänst betalar föreningen ca 140 kr per månad och lägenhet. Avgiften ingår i lägenhetens månadsavgift.

ethernetLights 150x93
Den tjänst som erbjuds kallas av Bredbandsbolaget Bredband 100/100. Farten på bredbandet är 100Mbits/sek i riktning mot din dator och 100MBits/sek i andra riktningen.

Tjänsten kan aktiveras antingen direkt via bredbandsuttaget www.bredbandsbolaget.se eller genom att ringa Bredbandsbolagets kundtjänst på tel 0770-777 000. Glöm inte att tala om att du bor i en förening med gruppavtal.

Normalt tar Bredbandsbolaget ut en anslutningsavgift då uttaget aktiveras, men då marknadsaktiviteter pågår, kan anslutning vara gratis. Någon annan kostnad skall ej betalas av den enskilde medlemmen.

Telefon i Snickarbacken

imagesphoneAvtalet med bredbandsbolaget innehåller också bredbandstelefon. Detta gör det alltså möjligt att telefonera via bredbandet i stället för via Telias koppartråd.

Fördelar med Bredbandstelefon:

  • Du kan säga upp avtalet med Telia dvs spara in månadsavgiften på 125 kr (kan vara något lägre om du har avtal med annan leverantör).
  • Minutkostnaden blir lägre än med Telia.
  • Samtal med annan abonnent hos Bredbandsbolaget är helt gratis.

Nackdelar med Bredbandstelefon:

  • Fungerar ej vid strömavbrott.
  • Fungerar ej om Bredbandet har problem.
  • Bredbandsbolaget rekommenderar att personer som är beroende av larm via telefon inte använder Bredbandstelefon.

För att beställa telefontjänsten ringer du Bredbandsbolagets kundtjänst på tel 0770-777000 och talar om att du bor i en förening med gruppavtal. Du får då låna en dosa från Bredbandsbolaget. Denna dosa kopplas mellan bredbandsuttaget och lägenhetens första telefonjack. Du kan sedan använda dina vanliga telefoner.

Om du har ditt gamla avtal hos Telia sköter Bredbandsbolaget allt, om du har annan leverantör kan du behöva säga upp ditt gamla avtal själv. Telefonnumret får du behålla om du vill det.

Åtgärder vid avflyttning

Vid försäljning av lägenheten ska du kontakta Bredbandsbolaget för att säga upp abonnemanget.

Telefonidosan ska återlämnas till Bredbandsbolaget. Kolla med Bredbandsbolaget vad som erbjuds dit du flyttar.

Kom ihåg att informera den nye bostadsrättsinnehavaren att den ska kontakta Bredbandsbolaget för att få tillgång till Internet och telefoni.
Den nya bostadsrättsinnehavaren står för eventuella anslutningskostnader.

Detaljerade uppsägningsrutiner för privatkunder inom gruppanslutning

För avslut av abonnemang hos Bredbandsbolaget kontaktas kundservice på 0770-777 000 för en muntlig uppsägan. Uppsägningsblankett kan beställas via www.bredbandsbolaget.se eller hos kundservice.

Följande uppsägningstid gäller för våra huvudtjänster:

  • Bredband: 3 kalendermånader
  • Telefoni: 1 kalendermånad
  • Digital-TV: 3 kalendermånader
  • Mobilt Bredband: 3 kalendermånader

Telefonikunder som vill flytta över sitt telefonnummer från Bredbandsbolaget till en annan operatör skall ej avsluta telefoniabonnemanget själv, utan istället vända sig till den nya tilltänkta operatören och begära en portering av telefonnumret. Den nya operatören skickar då över en fullmakt till oss på Bredbandsbolaget och avslutar abonnemanget hos oss, samt flyttar över numret. Skulle kunden ändå avsluta sitt telefoniabonnemang själv så ligger numret i karantän hos oss i 12 månader.

För kunder som ej har någon teknisk utrustning som är lånad av oss (modem, kopplingsdosor osv.) behöver inte återsända någonting eftersom dessa kunder enbart har bredbandsanslutningen kopplad via en nätverkskabel. Men för t ex telefonikunder som har ett trådlöst modem av oss måste modemet återsändas efter uppsägan.

Ett bekräftelsebrev på uppsägningen skickas ut efter att vi mottagit en muntlig/skriftlig uppsägan från kunden där det står vilken utrustning som skall återsändas, en retursedel medföljer där kunden får kostnadsfri frakt. Den tekniska utrustningen skall lämnas in till ett Schenker-ombud. Om det skulle vara så att kunden har ett lånat modem som ej återsänds så debiteras kunden 500:- per ej återsänt modem.

till toppen av sidan

BRF Snickarbacken | Sidensvansvägen 63 | 192 55 Sollentuna | E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Design av Intendit SEO Webbyrå