Fastighetsskötare och felanmälan
010-442 50 00

Om boendet

Trivsel- och ordningsregler, brandskydd, föreningens stadgar

En sammanställning av trivsel- och ordningsregler, brandskydd samt föreningens stadgar som gäller för alla boende finns in en broschyr som du kan hämta i styrelserummet eller ladda ner härifrån.

Allmänna regler och råd för ombyggnad, renovering och skötsel av lägenheter

Generellt gäller att alla ombyggnader och renoveringar samt byte av utrustning i lägenheter måste utföras av hantverkare på ett fackmannamässigt sätt. Se våra stadgar § 9. Speciellt gäller det vid ombyggnad av kök och badrum samt borttagning/flytt av ej bärande väggar där behörig hantverkare måste användas vid arbete i våtrum och vid VA- och elinstallationer. Ladda ner broschyren här.

Badrumsrenoveringar

Krav och rutin vid badrumsrenovering

Faktablad

Utöver broschyren finns faktablad som ger mer detaljerad information inom olika ämnesområden. Dessa faktablad finns samlade nedan:

pdficon small November 2017, Källsortering av sopor och avfall

Policydokument

Vad gäller vid hyra av bil/mc plats? Se  Policy vid uthyrning av bil och mc plats pdficon small.
Vad gäller vid  hyra av förråd? Se, Policy vid uthyrning av förråd pdficon small.

Andrahandsuthyrning

pdficon small Andrahandsupplåtelse - ansökan om samtycke
Blanketten andrahandsupplåtelse används av medlemmen i bostadsrättsföreningen för att ansöka om styrelsens samtycke om andrahandsuthyrning.

pdficon small Andrahandsupplåtelse av bostad - hyresavtal
Denna blankett används för att skriva avtal mellan uthyraren och hyresgästen. Behöver inte bifogas ovanstående ansökan om samtycke.

Vänligen observera att föreningen tillämpar möjligheten att ta ut en avgift vid hantering av andrahandsuthyrning. Denna debiteras/månad och utgör 10% av prisbasbeloppet.

Information avseende sk besittningsrätt samt andra regler kring upplåtelse av bostadsrätt i andrahand hittar du på 
 http://www.hyresnamnden.se.
Privatuthyrningslagen började gälla 1/2 2013. Hyresgäster som tecknat avtal om att hyra en bostadsrättslägenhet efter det saknar helt besittningsskydd. 

I lagen finns undantagsregler för den som hyr ut 2 eller fler rum i samma lägenhet, samt den som hyr ut fler än en lägenhet. 

Läs på reglerna via länken ovan så att du vet vad som gäller, ansvaret är ditt.till toppen av sidan

BRF Snickarbacken | Sidensvansvägen 63 | 192 55 Sollentuna | E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Design av Intendit SEO Webbyrå